autopilot problém rychlosti

Moderátor: Josef

LukášBudiš

autopilot problém rychlosti

Příspěvekod LukášBudiš » pát 19. črc 2024 17:05:07

Ahoj, mohl by mi prosím někdo objasnit proč v základní verzi autopilota se mi někdy děje to že si automaticky mění maximální rychlosti a někdy zase ne? Přitom rychlost je přečtena správně. Typicky vjedu do vesnice, auto samo začne brzdit na 50, vyjedu z vesnice a auto jede furt 50 a já musím ručně na tu 90tku stisknout na obrazovce, někdy to dělá a někdy ne, proč?
Díky
Josef
Moderátor

Re: autopilot problém rychlosti

Příspěvekod Josef » sob 20. črc 2024 7:38:20

Podle mě to je mapovými podklady a všichni čerpají z jednoho zdroje. V ČR proběhla před nějakou dobou čistka značek a zmizely podivné omezení v místech, kde být nemusely, často 70 km/h nebo 30 km/h a měnily se i hranice obcí. Pokud to blbne ve stejném místě, pak je to softwarem auta.
Audi Q4 Sportback e-tron 50
LukášBudiš

Příspěvekod LukášBudiš » sob 20. črc 2024 10:55:39

Josef píše:Podle mě to je mapovými podklady a všichni čerpají z jednoho zdroje. V ČR proběhla před nějakou dobou čistka značek a zmizely podivné omezení v místech, kde být nemusely, často 70 km/h nebo 30 km/h a měnily se i hranice obcí. Pokud to blbne ve stejném místě, pak je to softwarem auta.

no podkladama to určitě není pač ta Tesla tu rychlost ukazuje správně jen ale podle ní nechce jet dokud to ručně nepotvrdím... a je právě záhada proč někdy to automaticky jede a někdy to automaticky nejde...
Josef
Moderátor

Příspěvekod Josef » sob 20. črc 2024 11:10:37

To není jediná chyba v SW Tesla, takže s tím člověk musí žít, dokud to neopravi a nezanesou jinou chybu.
Audi Q4 Sportback e-tron 50
xdenser

Příspěvekod xdenser » sob 20. črc 2024 13:15:38

Ja to mam nastaveny na "Aktualni rychlost" - tedy neprebirat limit. Prece ono ten limit prebira az po znacce coz je spatne. A pres to obcas (ne moc casto) to limit prebere a pri tom take spatne. Stava se to vzdy na stejnem miste tak ze je to chyba v podkladech. Jenom to je oznacene nejak jinak - nejaka jina priorita, ze to prebere i pres nastaveni "neprebirat". Mozna kombinace chyb v softwaru a v podkladech.
Jsem si jisty ze znacky to necte kamerou, umi cist, ale v Cesku momentalne necte. Vsichni rychlostni limity bere z mapovych podkladu. A jeste tak ze mapu maluje z online podkladu ale naviguje z offline podkladu. Proto treba neukazuje radary kdyz neni zapnuta navigace. A obcas ukaze ze jedes nekde v poli nebo naopak mimo navigacni caru - kdyz offline a online podklady nesedi.

Atopilot mam nastaveny na "Aktualni rychlost": tak ze pred obci to vypnu (lehce na brzdu) az se to samo vybrzdi na 50 pak zapnu, na konci obce staci slapnout na plyn a pootocit koleckem.

V ID.3 take mam vypnute prebirani rychlosti protoze to dela casto spatne (nezna spravnou rychlost). Nejhorsi kdyz spatne zrychluje. Treba na mostu mezi tunely na D0. Ale Id.3 alespon umi pred obci dobre plachtit presne ke znacce, kde muzu znovu aktivovat tempomat. S Teslou to chce trenink kdy slapnout na brzdu :-)
Id.3 maluje mapu a naviguje z offline podkladu. Online jsou jen informace o provozu.
TMY BYD LFP (2023) najeto do 05.26 42tkm, SOH 97; ID.3 1st Plus, 58kWh (2020) - 2026 prodano s najezdem 47.5tkm, SOH 94
E-Ryc

Příspěvekod E-Ryc » pon 05. srp 2024 15:37:58

LukášBudiš píše:Typicky vjedu do vesnice, auto samo začne brzdit na 50, vyjedu z vesnice a auto jede furt 50 a já musím ručně na tu 90tku stisknout na obrazovce, někdy to dělá a někdy ne, proč?

Podle meho pozorovani to meni dolu automaticky, nahoru jen na posledni "rucne" vybranou hodnotu (cili pokud jsi ve vsi vypnul a zapnul, tak to samo nad 50 nepujde).
No a pak se to jeste divne chova na ctyrproudovkach, co nejsou realne dalnice (prijezd do Prahy po D4, na konci dalnice pod Cukrakem to nezpomali)