Příspěvekod Lama » čtv 02. pro 2021 19:23:58
Nejen baterie v dálkáči, ale i "baterie" v autě.... (nejde o 12V "startovací" baterku).
Namítnete, že tam žádná baterka není, že to jede z 12V baterie. Také jsem si to myslel a myslím si to stále, ale...
Čtyři roky můj Focus většinou stál a nejezdil a tak jsem min. 1x měsíčně jen dobíjel 12V baterku. Focus má otevírání kapoty klíčkem k vozu pod předním znakem, tak jsem ani nepotřebovat otevírat vůz. Když jsem pak chtěl někam jet, tak centrál ani tuk (myslel jsem si že je špatná baterka v klíčku - nebyla). Po delší jízdě (možná několika jízdách - přesně nepamatuji), začal centrál fungovat jako dříve. Když pak auto zase stálo delší dobu, tak stejný postup - stačilo projet a fungovalo. Dnes auto jezdí dcera a nemá s centrálem problém a to jsem žádnou baterku v klíčku neměnil.
Radovan nemá dlouho odstavené auto, takže moje zkušenost asi nepomůže, ale snad někoho něco napadne, co by pomohlo.
Divné mi ale přijde, že obě auta... , že by nějaký "neřád"...
KONA_CZ Premium 2020/07/17 (108+ t.km za 13,3 kWh/100km dle PP) - servisuji v Hyundai Louda Auto Strakonice
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)