Zdravím všechny,
podařilo se někomu legálně nainstalovat kouli na e-golfa? Přivezl jsem z německa krásný kousek, ročník 2019, najeto 25000 ... při registraci na městskym úřadě mi ochotný pán nabídnul že mi tam napíše i tažné zařízení. Posléze ale zjistil že v německých paírech nejsou uvedeny váhy (max nebržděná, bržděná a max soupravy). Chce po mě nějaký papír. Jakýkoliv. Odkázal mě na homologační oddělení volkswagnu v Praze, tam se ale nedá volat, tak jsem poptal emailem. Zatím bez odezvy. Na občasný odvezení harampádí do sběrnýho dvora, nebo plachetničky k vodě by se vozík hodil. Kufr to má fakt malej.
Díky za jakoukoliv zkušenost,
Petr
Tažné zařízení pro e-Golf 2019
Moderátor: Josef
Re: Tažné zařízení pro e-Golf 2019
e-Golf nie je homologovany na tahanie privesu, takze ti to ani nikto to technicaku nezapise.
- Radovan
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je v ČR odpověď číslo 1. Pak je to možné řešit jako u Nissan eNV200, kde sice taky není v papírech a homologaci (se šetřilo, no) ale je tam celá příprava na montáž tažného. Takže jsou u nás lidi, co na eNV200 kouli mají. Viz diskuse zde na fóru.
Peugeot Ion nový 2014 nyní 121 tis. km,2016 ojetý 77 tis. (91 vše),ekolo Agogs SilverGo 2013,FVE 3,6kWp 2009+11,55 kWp 2024,21 kWh bat,2 WB,solár.panely Vaillant 250 L 2010,vrtaná studna 1999,permakulturní zahrada 2017,dřevodům sendvič.panel 2000
Ahoj, já jsem si tím prošel a nelze to legalizovat. Nicméně mám tažné, funguje vše perfektně. Občas za to hodím i káru, ale spíš jen tady po vesnici
Primárně využívám jako držák kol. Už jsem s tím absolvoval i první technickou teď a bez problémů - do poznámky dopsali, že je to koule pouze pro držák kol. Do velkého TP mi nechtěli zapsat ani s nulovým zatížením káry - je to takový logický fail a dle zákonů tam nenašli oporu.
Montoval jsem si vše sám, kódoval mi to kamarád.
Primárně využívám jako držák kol. Už jsem s tím absolvoval i první technickou teď a bez problémů - do poznámky dopsali, že je to koule pouze pro držák kol. Do velkého TP mi nechtěli zapsat ani s nulovým zatížením káry - je to takový logický fail a dle zákonů tam nenašli oporu.
Montoval jsem si vše sám, kódoval mi to kamarád.
Zdravím všechny
Rád bych ještě poptal zkušenosti ohledně tažného na e-Golfa (100kW) - je mi jasné že ofiko to zřejmě nejde, ale máte prosím nkědo zkušenost, zda tažné z ekvivaltního fosilního Golf VII hatch pasuje fyzicky do E-Golf ?
Případně typ tažného prokazatelně namontovaného do e-Golf ? (pokud musí být to "železo" už speciální pro e-golf)
Myslím, že montáž zvlasnu bez problému svépomocí.
Ještě budu muset případně pořešit kódovaní ... tušíte prosím jak složité je to TZ nakódovat ?
PS: mám to primárně na nosič na kola a 3x za rok s vozíkem do 2 km vzdáleného sběrného dvora ...
Děkuji za odpovědi, Aleš
Rád bych ještě poptal zkušenosti ohledně tažného na e-Golfa (100kW) - je mi jasné že ofiko to zřejmě nejde, ale máte prosím nkědo zkušenost, zda tažné z ekvivaltního fosilního Golf VII hatch pasuje fyzicky do E-Golf ?
Případně typ tažného prokazatelně namontovaného do e-Golf ? (pokud musí být to "železo" už speciální pro e-golf)
Myslím, že montáž zvlasnu bez problému svépomocí.
Ještě budu muset případně pořešit kódovaní ... tušíte prosím jak složité je to TZ nakódovat ?
PS: mám to primárně na nosič na kola a 3x za rok s vozíkem do 2 km vzdáleného sběrného dvora ...
Děkuji za odpovědi, Aleš
Ahoj, vše je naprostý standard (včetně tažné sady) - jak samotné tažné, tak montáž, tak kódování. Vše proběhlo jednoduše jako u jakéhokoliv jiného golfu mk7 .