Tažné zařízení ZOE

Moderátor: Josef

chochol

Tažné zařízení ZOE

Příspěvekod chochol » pon 18. pro 2023 21:53:52

Zdravím Vás, kolegové elektromobilisté.

Na konci jara jsem vyměnil svého malého Zora za malou krásku ZOE Z.E.40 Bose Edition. Jsem s ní nadmíru spokojen, avšak ještě by to něco chtělo.
Proto mám takový dotaz.
Rád bych své Zoe pořídil "dárek" ve formě tažného zařízení. Vím, že v rámci homologace nebylo TZ vůbec Renaultem uvažováno a tak není povoleno. Na druhou stránku jsem již ZOE s TZ potkal (táhla malý karavan) a tak jsem majitele vyzpovídal. Majitel, Němec na dovče v Chorvatsku, koupit TZ u této firmy https://feinmechanik-wolf.de/twizy-kupplung.htm, přičemž ta firma má v Německu, Rakousku a Švýcarsku toto TZ v rámci jakési přestavby homologované na 750 kg.
Máte někdo zkušenosti s českým úřadem, zda bych toto dokázal protlačit i u nás? Koupit si za velmi podobné peníze nosič příslušenství a tahat vlek nelegálně nechci. Zatím mi nebyl nikdo, ani dopravní úřad, schopen kloudně odpovědět.
Díky za vaše názory, R.
hondras

Re: Tažné zařízení ZOE

Příspěvekod hondras » ned 30. čer 2024 22:05:50

Před pár dny jsem potkal Zoe s tažným a nasazeným nosičem na kola. Bylo to v Pardubicích.
Zůstal jsem na to celkem koukat.
Peugeot iON 2011 (8/19-10/23, najeto 38tis.)
Renault Zoe ZE40 2017 (od 10/23)
jic@outlook.cz

Re: Tažné zařízení ZOE

Příspěvekod jic@outlook.cz » úte 17. zář 2024 12:05:30

Ahoj všichni ,
mám tažné zařízení na ZOE (2021) a protože jsem z Pardubic, mohl jsem to být i já. Možnost tažného jsem zjišťoval už před koupí auta a zjistil jsem, že existuje přímo pro ZOE a dá se namontovat, pouze je určené jen na nosiče (zavazadel, kol atd.). Nepíše se tedy do TP a neměl by být žádný problém ani při STK (nemám zatím ověřeno). Po montáži dostanete typový list, který vozím sebou, ale zatím jsem ho nepotřeboval. Na kouli je mechanické omezení (takové 2 kolíky), které znemožní připojení přívěsu, nosič se musí pro nasazení pootočit, aby šel nasadit.
Nebylo to levné, je to značkové (BRINK), dělal to certifikovaný dodavatel ElsaGroup (Praha Radotín), ale spokojenost veliká, vše funguje, vozím na tom 2 elektrokola (bez baterek) a připadá mi to pevnější než koule na předchozím autě. Ráno jsem tam auto dovezl a odpoledne bylo hotovo. El. zásuvka je 13 kolík. Dokonce ani zadní senzory neřvou, jen obrázek z coufací kamery je trochu překrytý. Domácí montáž by asi byla dost složitá, ale šikovné české ruce....
Mějte se
Petr

ZOE R135 Z.E. 50 2021