BMW i3 aplikace MyBMW
Moderátor: Josef
BMW i3 aplikace MyBMW
Zdravim
jsem novopecenym majitelem i3 a zatim velka spokojenost.
Jedine s cim bojuji je mobilni aplikace a chtel bych se zeptat na zkusenosti:
- necha se nekde v aplikaci nastavit, ze chci nabijet na 80 %
- je mozne se podivat jakou mam spotrebu kWh/100km
- obcas mi zamrzne tak, ze musim restartovat telefon, aby zacala opet fungovat.
Diky za komentare.
jsem novopecenym majitelem i3 a zatim velka spokojenost.
Jedine s cim bojuji je mobilni aplikace a chtel bych se zeptat na zkusenosti:
- necha se nekde v aplikaci nastavit, ze chci nabijet na 80 %
- je mozne se podivat jakou mam spotrebu kWh/100km
- obcas mi zamrzne tak, ze musim restartovat telefon, aby zacala opet fungovat.
Diky za komentare.
Re: BMW i3 aplikace MyBMW
Já si myslím, že u i3 zcela jistě nelze.Stransky píše: - necha se nekde v aplikaci nastavit, ze chci nabijet na 80 %
Ne. Zkoušel jsem nyní spočítat nepřímo. Vím stav tachometru každý den (odečítám vzdáleně) - vy zřejmě zapíšete stav tachometru do poznámek. A pak v aplikaci v části "Statistiky nabíjení" vidíte graf "Kumulovaně". Aktuální měsíc vidíte modrou barvou. A šebou barvou předchozí měsíc. Takže v mém případě nyní vidím, že šedá křivka vystoupala říjnu 2024 (v jeho pravé horní části) na 277 kWh. 277kW hodin vydělím ujetýma kilometrama za měsíc (v mém případě 1158km). Výsledek je v kWh/km ( 0.239 kWh/km). Vynásobením stovkou získáváme 23.9 kWh/100km. Podle mě je někde chyba. POodle toho co ukazuje vůz, tak jezdím za 14khW/100km. A i kdybych k tomu přičetl ztráty při nabíjení, tak nemělo vyjít tak velké číslo. Ideální by bylo kdyby někdo kdo nabíjí celý měsíc jen a stále na jednom místě s měřením porovnal to co ukazuje aplikace.Stransky píše: - je mozne se podivat jakou mam spotrebu kWh/100km
Android? Na iOSu (iphona 12 pro) nikdy nezamrzne.Stransky píše: - obcas mi zamrzne tak, ze musim restartovat telefon, aby zacala opet fungovat.
Diky za reakci.
Jak tedy nastavim, ze chci nabijet do 80%? Nejak pres web?
Zatim nabijim doma a Solax nabijecka mi ukazuje nabiti za vcerejsek 29,5kWh a aplikace BMW ukazuje 32kWh. Opacne bych tomu rozdilu rozumnel. Krome toho mi aplikace neukazuje 2 predchozi nabijeni minuly tyden 30 a 10 kWh (ze by spojitost s restartem telefonu? Ale data o nabijeni by mela byt ulozena v aute a aplikace by je mela jenom nacist).
Asi budu odecitat km , verit datum ze Solax nabijecky a psat si pripadna nabijeni mimo, a z toho budu pocitat spotrebu (dokud mne to bude bavit).
Aplikaci mam na Androidu - Pixel 7, je rok novy a jine problemy s nim nemam.
Jak tedy nastavim, ze chci nabijet do 80%? Nejak pres web?
Zatim nabijim doma a Solax nabijecka mi ukazuje nabiti za vcerejsek 29,5kWh a aplikace BMW ukazuje 32kWh. Opacne bych tomu rozdilu rozumnel. Krome toho mi aplikace neukazuje 2 predchozi nabijeni minuly tyden 30 a 10 kWh (ze by spojitost s restartem telefonu? Ale data o nabijeni by mela byt ulozena v aute a aplikace by je mela jenom nacist).
Asi budu odecitat km , verit datum ze Solax nabijecky a psat si pripadna nabijeni mimo, a z toho budu pocitat spotrebu (dokud mne to bude bavit).
Aplikaci mam na Androidu - Pixel 7, je rok novy a jine problemy s nim nemam.
Nabíjení na 80% jedině "ručně". Osobně nabijim levným proudem (8 hodin denně) a vychází mi že nabiju cca 5% za hodinu (120Ah, 230V, 10A). Takže nastavuju nabíjení v časovém pásmu levného proudu. Aplikace bohužel umí jenom jedno okno denně, takže musím (máme tarif AKU, teď třeba do konce ledna je těch 8 hodin na 3 okna denně) vždy po skončení jednoho okna přenastavit na okno další. A ještě je potřeba si hlídat čas odjezdu, který je podmínkou pro možnost nabíjet v časovém okně. Tento zadaný termín odjezdu má totiž vždy přednost, tj. nabíjí to tak, aby v daný čas mělo auto 100% vokno nevokno (dávám předešlý den v týdnu než je zrovna aktuální, abych totok eliminoval). A teď při nižších teplotách hodně využívám i klimatizovat v daný čas, je to super funkce. Stejně tak tlačítkem v aplikaci (symbol ventilatoru) chvíli před příchodem do auta, třeba když vylezu z plovárny a než dojdu na parkoviště.
Průměrnou spotřebu jsem přes aplikaci nepočítal, ale mělo by jít snadno podělenim měsíčních sum kWh a nájezdu (stav tachometru je vidět u každého nabíjení-ten je vidět v posledním nabíjení-prohlédnout vše). Spotřebu si hlídám v autě a doma exportem statistik nabíjení si sleduju náklady na km (dlouhodobá cca 14,4kWh/100km, 0.98 Kč/km, 30% veřejné nabíjení. Jo teď chci zkusit nabíjet u Lidlu pomocí Kia charge, levnější než Lidl emobilita (7.59 Kč/kWh + 15Kč).
Průměrnou spotřebu jsem přes aplikaci nepočítal, ale mělo by jít snadno podělenim měsíčních sum kWh a nájezdu (stav tachometru je vidět u každého nabíjení-ten je vidět v posledním nabíjení-prohlédnout vše). Spotřebu si hlídám v autě a doma exportem statistik nabíjení si sleduju náklady na km (dlouhodobá cca 14,4kWh/100km, 0.98 Kč/km, 30% veřejné nabíjení. Jo teď chci zkusit nabíjet u Lidlu pomocí Kia charge, levnější než Lidl emobilita (7.59 Kč/kWh + 15Kč).
jsp
BMW i3 120
Rogers&Spencer, Pedersoli Cook Underhammer
ČZ85, EVO, Morini, Walther
BMW i3 120
Rogers&Spencer, Pedersoli Cook Underhammer
ČZ85, EVO, Morini, Walther
Pokud su zaplatíš z Kia Charge vyšší tarif, tak mas nabíjení ještě levnější (tuším 6,45) a bez poplatku za relaci. Takže si můžeš lehce spočítat, jestli se ti to vyplatí nebo ne.
Hyundai Kona Smart 64kW
Dobry den
dekuji za potvrzeni tech 80%. Nedarilo se mi nic najit ale nechtel jsem tomu verit. A dekuji za fintu "předešlý den v týdnu" vyzkousim pri dalsim nabijeni. Asi budu take pouzivat "kvalifikovany odhad" 1hod nabijeni=20% baterie.
Jeste jsem premyslel, kdyby sla vycist telematika z auta - stav baterie SoC, tak by se nechal nejak pouzit Homeassitant., ale je to takove drbani pravou rukou za levym uchem. Zkousim zjistit, zda Solax nabijecka nema info o SoC auta - ale aplikace Solaxu nic neukazuje.
Moc aplikaci MyBMW neverim, zase mi nezaznamenala jedno nabijeni. Nevim zda to je tim, ze vypinam nabijeni dalkove v nabijecce.
dekuji za potvrzeni tech 80%. Nedarilo se mi nic najit ale nechtel jsem tomu verit. A dekuji za fintu "předešlý den v týdnu" vyzkousim pri dalsim nabijeni. Asi budu take pouzivat "kvalifikovany odhad" 1hod nabijeni=20% baterie.
Jeste jsem premyslel, kdyby sla vycist telematika z auta - stav baterie SoC, tak by se nechal nejak pouzit Homeassitant., ale je to takove drbani pravou rukou za levym uchem. Zkousim zjistit, zda Solax nabijecka nema info o SoC auta - ale aplikace Solaxu nic neukazuje.
Moc aplikaci MyBMW neverim, zase mi nezaznamenala jedno nabijeni. Nevim zda to je tim, ze vypinam nabijeni dalkove v nabijecce.
Stav SOC lze z auta vyčíst přes OBD2 a ukončit nabíjení v přednastavených třeba 80%. Udělal si to a zde na fóru prezentoval "Citigo e IV".
KONA_CZ Premium 2020/07/17 (100+ t.km za 13,4 kWh/100km dle PP)
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)
Stransky píše:Dobry den
pro homeasistant je knihovna

pip3 install --upgrade bimmer_connected
Havrla
Jezdive: BMW i3 REx; BMW I3, Volvo V70 T6; TM3, Tatra T700-II.
Nejezdive: Tatra 613-4; Skoda 105L
Jezdive: BMW i3 REx; BMW I3, Volvo V70 T6; TM3, Tatra T700-II.
Nejezdive: Tatra 613-4; Skoda 105L
Ahoj mam I3 jen měsíc ale do HA jsem ho přidal hned a baterie se mi tam zobrazuje pěkně. Viz foto.
Zdravim
to vypada moc pekne, nepridal byste par podrobnosti?
to vypada moc pekne, nepridal byste par podrobnosti?
Mohu pridat.
Mám doma na řízení domácnosti program home assistant a do něj někdo napsal integraci na BMW. stačí nainstalovat a zadat jmeno , heslo... umí to potom toto:

Netusil jsem ze na HA je i3
Silly question - jake je jmeno a heslo? Moje prihlasovaci udaje do BMW uctu to nebere, coz je asi logicke, protoze tam mohu mit vice aut.
BMW connected drive bych mel mit, protoze pouzivam aplikaci.
Diky

Silly question - jake je jmeno a heslo? Moje prihlasovaci udaje do BMW uctu to nebere, coz je asi logicke, protoze tam mohu mit vice aut.
BMW connected drive bych mel mit, protoze pouzivam aplikaci.
Diky
Zkuste tohleto.
To jsem tam nainstaloval. A jede.
https://www.home-assistant.io/integrati ... cted_drive
To jsem tam nainstaloval. A jede.
https://www.home-assistant.io/integrati ... cted_drive
Zdravim
pri instalaci v HA to po mne chce :
Prerequisites : You need to have an active MyBMW account with a connected car. For MINI vehicles, you register with MINI Connected.
- Username of your MyBMW/MINI Connected account.
- Password of your MyBMW/MINI Connected account.
Podle mne to ale neni jmeno a heslo z BMW uctu na https://www.bmw.cz/cs-cz/mybmw/profile to mi ani nefunguje.
Kde najdu to jmeno a heslo?
Sorry za lamovsky dotaz.
pri instalaci v HA to po mne chce :
Prerequisites : You need to have an active MyBMW account with a connected car. For MINI vehicles, you register with MINI Connected.
- Username of your MyBMW/MINI Connected account.
- Password of your MyBMW/MINI Connected account.
Podle mne to ale neni jmeno a heslo z BMW uctu na https://www.bmw.cz/cs-cz/mybmw/profile to mi ani nefunguje.
Kde najdu to jmeno a heslo?
Sorry za lamovsky dotaz.
nooo... ja to dělal před vanocema tak už nevím a taky nejsem moc kamarád z angličtinou dělal jsem to podle google translatoru. v te apce jsem se přihlasim na stranky bmw a zkopiroval jakysi token, nebo tak nějak se to jmenovalo... a pak už to šlo. Omlouvam se ale niv vic tam nebylo a nechce se mi to mazat a dělat znova. Zkuste a dejte vědět.
Hezký den.
A díky HA je možno změnit % požadovaného nabití?
Právě mne ta otáka dostihla také u i3.
Bych ji zprovoznil, pokud by tohle HA uměla.
Děkuji za info.
A díky HA je možno změnit % požadovaného nabití?
Právě mne ta otáka dostihla také u i3.
Bych ji zprovoznil, pokud by tohle HA uměla.
Děkuji za info.
Požadované procento je na 100 a změnit asi nejde.. ale napsal jsem dnes automatizaci na zněnu z "nabíjet po připojení kabelu" na "žádná akce po připojení kabelu" při 80 procentech... tak večer nabiju a dám vědět esi to funguje.
Michal
Michal
tak nefunguje
nevím jestli nějaká aktualizace ale v prosinci i lednu to jelo ale teď už nejde přes HA přepínat režimy nabíjení. Vše ostatní co nepotřebuju tak funguje(zamykání, najeté km, blikání, troubení, stav baterie.....)

nevím jestli nějaká aktualizace ale v prosinci i lednu to jelo ale teď už nejde přes HA přepínat režimy nabíjení. Vše ostatní co nepotřebuju tak funguje(zamykání, najeté km, blikání, troubení, stav baterie.....)