Renault Scenic e-Tech

Moderátor: Josef

VPisa

Re: Renault Scenic e-Tech

Příspěvekod VPisa » čtv 24. črc 2025 7:46:24

Degradace při 54t km nebude pocitově znatelná. Ani já u Kony po 5 letech a 107t km ji nepociťuji (zatím vše jako u nového)

no jo, ale to je korejec :)
já mám doma 6 let starýho e-soula 64 kwh, tj. stejný systém pohonu v jiný kastli, jako máte Vy, takže vím přesně, jak to korejci s degradací mají :).
respektive nemají ... akorát co vím, tak Kona měla tuším baterka něco LG něco SK, zatímco Soul má všechno jen od SK, což je lehká výhoda, protože podle toho, co jsem tak viděl a četl, by měly být lepší o něco.
nakonec když kouknete na inzeráty áček (mototechny) kde dělají ten aviloo test - a je jedno, do jaký míry ho budem považovat za přesnej, podstatný je, že ho dělají všem stejnej, stejná metodika a podmínky - tak koncern bída, 3-4 roky starý auta klidně 8-10% pryč (vw a enyaqy), tesla no to je snad ještě horší.
Korejec drží jak helvétská víra, kdyť tam sou i původní ioniq28kwh co mají 99% atd.

a Zoe co jsem tak porůznu koukal vychází právě taky docela dobře, ne tak jak korejec (to nikdo), ale o dost líp než koncern a tesla, zatím teda scenic taky ok podle nabíjení a vybíjení.

(jinak takovej ten oblíbenej tesla argument, že je to vlastně od korejců podvod, a uvolňujou buffer a kdesi cosi .... mě je srdečně jedno jak to dělají - já kupujou auto s definovanejma parametrama, a chci, aby je udrželo co nejdéle, ideálně celou dobu životnosti, že jo. to, že to ostatní neumí, je jejich problém, ne korejců).
PavelK

Příspěvekod PavelK » čtv 24. črc 2025 21:31:54

Dobrý den,
My máme objednaný Scenic s dodáním koncem Srpna. Tak doufám, že tam bude ten V2L a one pedál. Jak vyzkouším, dám vědět. Jinak do poslední chvíle jsme řešili Enyaq vs. Scenic.
Pavel Kubík
rob.brno

Příspěvekod rob.brno » pát 25. črc 2025 20:04:46

PavelK píše:Dobrý den,
My máme objednaný Scenic s dodáním koncem Srpna. Tak doufám, že tam bude ten V2L a one pedál. Jak vyzkouším, dám vědět. Jinak do poslední chvíle jsme řešili Enyaq vs. Scenic.
Pavel Kubík

Zdravím,

co převážilo pro Scenic?
PavelK

Příspěvekod PavelK » sob 26. črc 2025 21:50:30

Jsme rodina s většími dětmi, už nevozime kočárky atd...
Nyní druhý Grand Scenic 2015.
Nakonec rozhodla každodenní Ergonomie, design a cena.obe auta jsem 3x zkoušel, z toho ve finále ihned po sobě.
Scenic + za mě :Tempomat ovládání na volantu, lepší loketní opěrka dveře, fyzická tlačítka klima a větší display před volantem. To jsou věci, co využiji každou jízdu
Enyaq +za mě, trochu větší kufr, tišší na dálnici, rychlejší nabíjení - využiji jen na delší cesty tj. 3-4x za rok
Plus Scenic se nam s ženou líbí více a ve finále byl o cca 60t ve srovnatelné výbavě levnější.ale bylo to velmi, velmi tesné. Dokonce jsme si museli udělat bodovou hodnotící tabulku :D

P. S. Jsme oba klidní řídiči, tudíž jezdíme striktně dle značek (rychlost), nechceme 4x4, silny motor nebo krásná velká kola.
P. S.2 Technicky a prostorem se mi líbila i Tesla, ale žena se te jinosti bála a Y je v LR verzi přes 1250t a jako fyzické osoby zaměstnanci je pro nás přes 150t s DPH znát...
Citigo e IV

Příspěvekod Citigo e IV » čtv 31. črc 2025 22:31:26

Mám Megana i Teslu, ale narovinu, pokud někdo chce elektromobil i na něco jiného než kolem komína, tak tesla nemá konkureci, spotřeba, nabíjení , sít nabíjecích stanic atd. Právě jsem se vrátil z Chorvatska, původně jsem koketoval tam jet meganem, ale když mě navrhne dobíjení všude možně, kde ani nemám čip a abych to plánoval týden dopředu, ne. Jeli jsme Teslou y LR spotřeba za dovolenou 15 kW/100 Km. Do Zadaru z Liberce na tři zastávky
1000 Km. 28+28+36 minut a to jsem jel konzervativně 30% při dojezdu (100 Km rezerva) a dobíjení do téměř 100%
Tesla Y SR 2023
RENAULT KANGOO VAN E-TECH EL EV45 22kW Open Sesame by Renault 2024
RENAULT MÉGANE E-Tech electric EV60 optimum charge 130/22 Kw Techno 2024
rob.brno

Příspěvekod rob.brno » pát 01. srp 2025 8:30:16

rob.brno píše:
Díky za příspěvek, zaměřil jsem se na to "N" a JDE TO takto přepnout do plachtění s výkonem přesných 0kW. Nádhera :-)
Jenom se musí nelogicky tuknout na brzd.pedál a řadícím pádlem doleva a jen do mezipolohy. V tom N zároven deaktivuje brždění rekuperací.

Zdá se, že využívání plachtění má zásadní význam na snížení spotřeby mimo město a dálnici. Za posledních pár dnů se dostáváme na spotřebu 10-12kwh/100(dle výškového profilu trasy), což je více než 20% pokles. Samozřejmě je zde možnost, že palubní počítač tento styl jízdy špatně vyhodnocuje a údaje jsou nepravdivé, uvidíme co ukáže dlouhodobý provoz.
PavelK

Příspěvekod PavelK » stř 13. srp 2025 11:49:53

update ohledně "našeho" Scenica. Dodávka auta až v druhé půlce září. Ne až tak překvapivě bude auto vyrobeno až po celozávodní dovolené koncem srpna (původně slíbeno výroba přelom červenec/srpen). Zase je tak téměř jisté, že už půjde o inovovaný model.
Pavel
PavelK

Příspěvekod PavelK » sob 13. zář 2025 22:14:14

Tak konečně termín dodání 25.9 mezitím mi přišla nabíječka.
Vzal jsem Made in Czech Ecovolter s redukceni. Provedení vypadá poctivě a promyslene. Snad bude i tak fungovat.
Pavel
20250911_095750.jpg
PavelK

Příspěvekod PavelK » ned 28. zář 2025 8:18:37

Dobrý den, tak nový Scenic už je v garáži. Dostali jsme už i V2L adapter, který je překvapivě kompaktní. Vypadá to, že v CZ zatím není k dispozici one pedal (nešlo mi nastavit). První poznatky. 19" určitě komfortnější než 20", interiér tochu světlejší potahy sedadel, než jsem čekal (máme techno), zajímavé nacvakávání závěsné koule sespodu a vyklápěcí zásuvka na připojení světel držáku na kola. Solarbay lze zmavit jen na půl nebo celá (myslel jsem, že bude více možností). První jízda cca 20km domů 17KWh/100km při 10°C
vice info, až vyzkouším další věci, Pavel
Přílohy
Scenic garaz.jpg