rob.brno píše:Lama píše:rob.brno píše:Zdá se palub. nabíječka Renaultu umí nabíjet a měnit výkon nabíjení proporcionálně oproti skokům po 1A.
Jak to mají jiná EV?
Skoky po 1A nedělá auto, ale Wallbox...
...... tím, že WB generuje změnu PWM signálu na řídícím pinu proporcionálně, ne skokově.
Asi Vám nerozumím..., EVSE ve WB je nastaveno po skocích 1A. Nechal jsem si vyrobit WB s plynulou regulací, kde potenciometrem otáčím ale chová se to tak, že do auta to jde po skocích, které jsou tak velké, jak výrobce nastavil. Dříve to bývalo např. 6, 8, 10, 16, 32A. Já chtěl plynule, s ohledem na požadovanou plynulou regulaci s FVE a po komunikaci s výrobcem mám EVSE nastaveno od 0 do 32A po 1A, přestože otáčím plynule.
Z FVE nabíjím tedy tak, že jsem si v autě nastavil nabíjecí proud na MIN a tím mám 3x plynulejší regulaci nabíjení prakticky od 2 do 16A po 0,3A (Kona to takto umí).
Je možné, že se pletu a že ty skoky má na svědomí auto, ale v tom případě bych měl vidět v autě a přes OBD pouze skokové změny, což nevidím (jsou plynulé, např. při pozvolném náběhu nabíjení).