Hladina se již drží, zdá se tedy, že teorie se zavzdušněním při převozu mohla být pravdivá.
V servise nakonec dolili jen cca 0,5l a zbytek mi dali do kufru. Mám tedy 1,5l do zásoby.
Jinak žena poprvé vyzkoušela jízdu v elektromobilu s želvou. Jela výlet dlouhý 107km (včetně návratu) v mrazech -11 až -7.
Auto bylo nabito na 48%, dojezd ukazovalo 188km. Když vyjela spadlo to hned na 155km. No a po cestě zpátky už jela kolem 90km/h aby dojela, pak auto nemělo ochotu akcelerovat a dole pod naším kopcem jí skočila želva a domů se doplazila se 7% baterie.
Ráno bylo kolem -8st a jel jsem to na pár metrech odměřit. Auto jelo max 50 po rovince (ujel sem všeho všudy 3km po vesnici abych ho moc netrápil).
Graf začíná při puštěné klimatizaci a již v tu chvíli je MAX článek na 3,2V a min článek 78 na 3,1V. Jakmile se vyjelo šlo to výrazně dolů, ale 78 šel až na 2,2V.
Rozdíl v článcích šel při zátěži až na 0,5V
Nutno podotknout, že auto nebylo min. 2 ale spíše 3 měsíce nabito do 100% kvůli prodeji.
Tady je jak vypadalo nabíjení na 100% v porovnání s Ioniqem.
eNiro zjevně jde v nabíjení výše - nevím jestli to je chemií baterek nebo se snažili z baterek dostat víc?
KIA eNiro MY2020, 64kWh, 11kW nab.