Dobrý den zdravím všechny a předem prosím radu někoho kdo má zkušenosti v tomto segmentu a ví idealně člověk který se timto zivi.
Stala se nám doma nepříjemná věc, při práci a úklidu lišt kolem ložnice jsem se dotkl železného hřebíčku který byl zatlučen do dřevěné lišty (pod lištami jsou kabely elektriky,,nové měněné) a dostal jsem ránu, záhy poté jsem zjistil že do hřebíčku jde 220 a firma která pokládala podlahu probila hřebíček do kabelu od elektriky nic nejiskrilo hrebicek byl pouze vodic. Vše je už v pořádku a vše vymemeno a zaizolovano a ok. Jen bych se chtěl zeptat byly v tu dobu zapnuté pc a jeden z nich byl vypnut ale v zasuvce . Když jsem se dotkl(jako vodič) hřebíčku tak logicky me to "koplo" a mohl vzniknout kratky okruh jestli se nepletu ? ale ten je mezi mnou a konretne tim mistem tedy tim hrebickem a nikam jinam to po vedeni elektriky snad nejde nebo pokud ano tak by to melo byt v pohode ?Je tu ochrana skrze tyto zarizeni jako je televizor a pocitace? Pouzivam klasicke zasuvky s vypinacema. Podotkl bych jeste ze podlaha vcetne list byla pravidelne uklizena mopem s vodou a vse bylo v pohode kdybych se ho nedotkl v dusledku prace s listami tak bych to nejspis nikdy nezjistil .Dekuji moc za odpoveď .
Hřebíček v kabelu od elektriky panelový dům
Moderátor: Josef
Hřebíček v kabelu od elektriky panelový dům
Naposledy upravil(a) David1247 dne úte 14. lis 2023 12:16:03, celkem upraveno 1 x.
Re: Hřebíček v kabelu od elektriky panelový dům
Zde je forum pro elektroautomobily, bude lepší dát dotaz na jiného forum, zabývající se elektroinstalacemi. Tyto příhody by měl řešit proudový chránič, pokud nemáte, tak nechat dodělat.
Audi Q4 Sportback e-tron 50
Re: Hřebíček v kabelu od elektriky panelový dům
Krátký okruh by vzniknul až při propojení fázového vodič a "nuláku", zalepil bych tu dírku po hřebíčku nebo lépe izolační páskou zaizoloval ten propíchnutý kabel a hotovo.
Jezdím na proud, najeto 70 tisíc km. G-E STROMOS 7,5 let a 75 tisíc km.