Elektroskůtr HECHT EQUIS

Další dopravní prostředky na elektrický pohon

Moderátor: Josef

dorwin74

Re: Elektroskůtr HECHT EQUIS

Příspěvekod dorwin74 » čtv 30. led 2025 21:00:51

Citigo e IV píše:Možná by jste mohl dát odkaz na jakého Hechta koukáte, myslím že u nás mají všechny PB baterie a to bych opravdu nedporučoval, se občas stane, že díky podbití odejde za půl roku.

skuter je ako toto vlakno equis: https://www.hecht.sk/e-skuter-hecht-equis-black
do elektriky nevidim moc a nerad by som sa do toho rypal.
aj kvoli baterkam (+zaruke) radsej kupim novy a tento hecht vychadza dobry pomer cena+vykon

za tu cenu mat take presuvadlo je fajn. jasne, su drahsie eskutre s inymi parametrami, ale dat napr. 4tis Eur za to, ze budem mat lipol je prilis rozdiel na ziskany benefit
Citigo e IV

Příspěvekod Citigo e IV » čtv 30. led 2025 21:20:00

Pěkný už to je modernizovaná verze. Ten můj jsem koupil nový s 60 Km předváděčku, za 500€ a měl už mrtvé baterie. Ty olověný baterie myslím ani záruku nemají, možna 1/2 roku, raději se na to zeptejte, to se s lithiem vůbec nedá srovnávat.
Ale jsou lidé komu to vyhovuje dojezd je zhuba polovina co píšou tedy počítejte 30 Km a pak se musí dát nabíjet.
Já bych to s tím olovem nedoporučoval - vyhozené peníze ,ale za 1500€ nový skutr s li baterkou nepořídíte, tak se poradit nedá
Tesla Y SR 2023
RENAULT KANGOO VAN E-TECH EL EV45 22kW Open Sesame by Renault 2024
RENAULT MÉGANE E-Tech electric EV60 optimum charge 130/22 Kw Techno 2024
dorwin74

Příspěvekod dorwin74 » pát 31. led 2025 11:15:31

Citigo e IV píše:Já bych to s tím olovem nedoporučoval - vyhozené peníze ,ale za 1500€ nový skutr s li baterkou nepořídíte, tak se poradit nedá

hej, len napr. Yamaha neo's je o 1300Eur viac a LION co ma default je dojazd 38km. dalsia sa da dokupit za nejakych 870. ano, lion super, ale nie som si isty ci to stoji za to, pokial mi predajca neda fakt dobru zlavu :)
Lama

Příspěvekod Lama » ned 02. úno 2025 7:52:55

dorwin74 píše:
Citigo e IV píše:Já bych to s tím olovem nedoporučoval - vyhozené peníze ,ale za 1500€ nový skutr s li baterkou nepořídíte, tak se poradit nedá

hej, len napr. Yamaha neo's je o 1300Eur viac a LION co ma default je dojazd 38km. dalsia sa da dokupit za nejakych 870. ano, lion super, ale nie som si isty ci to stoji za to, pokial mi predajca neda fakt dobru zlavu :)

S olovem budete jezdit jednu, max. dvě zimy...
KONA_CZ Premium 2020/07/17 (100+ t.km za 13,4 kWh/100km dle PP)
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)
dorwin74

Příspěvekod dorwin74 » ned 02. úno 2025 8:49:42

Lama píše:
Citigo e IV píše:Já bych to s tím olovem nedoporučoval - vyhozené peníze

S olovem budete jezdit jednu, max. dvě zimy...

no chlapi, dost vazne sa pohravam s myslienkou ze asi si fakt priplatim a kupim tu Yamahu Neos (mozno aj dual battery), je raz taky drahy ale okrem lion bat vyberatelnych ma aj viac plusov...
a hlavne po kupe nechcem uz nic riesit, nech uz nemam ziadne dalsie naklady. tak ci tak bude stat menej ako benzin co som dal do auta za minuly rok... takze navratnost ratam 2 roky max.
e-Kája

Příspěvekod e-Kája » pon 03. úno 2025 15:56:59

Z mých předchozích zkušeností jsem taktéž dospěl k závěru, že si radši pořídím dražší kvalitnější, značkový skútr než levný čínský. Já se teda nebojím kupovat ojetiny, i na dražším skůtru se něco může porouchat. Když porovnám E-Max 110, který jsem měl jako první vozidlo se současným Peugeotem E-Vivacity, tak jednoznačně jsem víc spokojený s tím Peugeotem. Má sice taky své mouchy, ale když o nich člověk ví, není problém preventivně předejít nějakým překvapením. Hlavně se na něj můžu spolehnout, což o E-Maxu neplatilo, kor když byl ještě na olověný baterky. Také vyladění podvozku, odpružení a celkový jízdní komfort má Peugeot podstatně lepší.

A to samé bude jistě platit o Yamaze oproti například Hechtu: Za vyšší cenu člověk obdrží nesrovnatelně lepší kvalitu zpracování, podstatně lépe vyladěný podvozek, servisní zázemí a dostupnost náhradních dílů. Jedinou nevýhodou je vážně pouze ta vyšší cena.

Jinak pokud můžu doporučit, kdyby ses nakonec rozhodl pro tu Yamahu, tak vzhledem k tomu, že prodeje alespoň v ČR, nejsou úplně závratné, tak na ně dealeři jsou ochotný dát i docela zajímavé slevy, takže se nebát vyjednávat:) Hlavně třeba na druhou baterku pokud se koupí najednou se skůtrem, nebo třeba i na držák topcase a další příslušenství jsou slevy možné. Taky jsou ještě zajímavý slevy na předváděcí kusy s nájezdem do 1000km. Je fakt že i to originál příslušenství je poměrně drahé, třeba samotný držák topcase stojí myslím přes 3000Kč, a kufr ještě víc, ale dá se jako alternativa sehnat asi za 1000Kč držák topcase od firmy Shad, který na tu Yamahu pasuje taky a kufry mají od Shadu taky za rozumnější ceny a větší výběr velikostí než Yamaha. A pokud budeš chtít jezdit celoročně, dokoupil bych si ještě čelní sklo a kryty na ruce, případně i deku n nohy.
Ovaobike MCR-M (od 4/2024)
Victory Empulse TT (od 10/2020)
Renault Fluence Z.E. (od 12/2018)
Peugeot E-Vivacity (od 9/2018)
Brammo Enertia Plus (od 4/2018)
Emax 110S (od 6/2016 do 8/2018)