Příspěvekod e-Kája » pon 03. úno 2025 15:56:59
Z mých předchozích zkušeností jsem taktéž dospěl k závěru, že si radši pořídím dražší kvalitnější, značkový skútr než levný čínský. Já se teda nebojím kupovat ojetiny, i na dražším skůtru se něco může porouchat. Když porovnám E-Max 110, který jsem měl jako první vozidlo se současným Peugeotem E-Vivacity, tak jednoznačně jsem víc spokojený s tím Peugeotem. Má sice taky své mouchy, ale když o nich člověk ví, není problém preventivně předejít nějakým překvapením. Hlavně se na něj můžu spolehnout, což o E-Maxu neplatilo, kor když byl ještě na olověný baterky. Také vyladění podvozku, odpružení a celkový jízdní komfort má Peugeot podstatně lepší.
A to samé bude jistě platit o Yamaze oproti například Hechtu: Za vyšší cenu člověk obdrží nesrovnatelně lepší kvalitu zpracování, podstatně lépe vyladěný podvozek, servisní zázemí a dostupnost náhradních dílů. Jedinou nevýhodou je vážně pouze ta vyšší cena.
Jinak pokud můžu doporučit, kdyby ses nakonec rozhodl pro tu Yamahu, tak vzhledem k tomu, že prodeje alespoň v ČR, nejsou úplně závratné, tak na ně dealeři jsou ochotný dát i docela zajímavé slevy, takže se nebát vyjednávat:) Hlavně třeba na druhou baterku pokud se koupí najednou se skůtrem, nebo třeba i na držák topcase a další příslušenství jsou slevy možné. Taky jsou ještě zajímavý slevy na předváděcí kusy s nájezdem do 1000km. Je fakt že i to originál příslušenství je poměrně drahé, třeba samotný držák topcase stojí myslím přes 3000Kč, a kufr ještě víc, ale dá se jako alternativa sehnat asi za 1000Kč držák topcase od firmy Shad, který na tu Yamahu pasuje taky a kufry mají od Shadu taky za rozumnější ceny a větší výběr velikostí než Yamaha. A pokud budeš chtít jezdit celoročně, dokoupil bych si ještě čelní sklo a kryty na ruce, případně i deku n nohy.
Ovaobike MCR-M (od 4/2024)
Victory Empulse TT (od 10/2020)
Renault Fluence Z.E. (od 12/2018)
Peugeot E-Vivacity (od 9/2018)
Brammo Enertia Plus (od 4/2018)
Emax 110S (od 6/2016 do 8/2018)