Nefunkční blinkry

Moderátor: Josef

Vitorio

Nefunkční blinkry

Příspěvekod Vitorio » sob 16. srp 2025 14:05:10

Dobrý den,
jako novopečený majitel i trojky, jsem hned po třech dnech vlastnictví a nadšení, byl zaskočen poruchou - nejdou blinkry vlevo vůbec, vpravo občas, přitom výstražná světla blikají na obě strany v pořádku. Taky přepínač dálkových světel občas přepne a občas ne a tlačítko BC někdy reaguje až na další stisk.
Hledal jsem v tomto foru, zda už se něco podobného někomu nepřihodilo, nenašel. Googlil jsem nějaká el schémata návody, cokoliv na toto téma, ale nic.
Tak zkouším touto cestou, zda někdo tuší v čem je zakopaný pes.
Dle mé úvahy je pravděpodobně vadná páčka blinkrů i když žádné známky mechanického opotřebení nejeví, ale je možné, že páčka pracuje, jen odesílá signály do nějaké řídící jednotky a ta už se nechová korektně. Chtěl jsem otevřít plasty kolem páčky abych se dostal na její konektory, to se mi taky nepovedlo.
Na
Další věc, které nerozumím, je hláška na displeji palubky, viz foto příloha. ukazuje se tam vlevo dole nad ikonou baterky (jde o palubní baterku?) výstražný trojúhelník a nad ním (asi symbol nabít?) zástrčka s kabelem. Podle toho co jsem četl zde ve vláknech by to mohla být dosluhující palubní baterka? Měřením napětí jsem zjistil 12,4V , nabíjel jsem jí cca 30 min do mapětí 13,7V, pak nabíječka ohlásila nabito, druhý den ráno jsem naměřil zase 12,4V. Po zmačknutí tlačítka start napětí stouplo na 14,3V (začalo dobíjení hlavní trakční baterií?) Je to takto v pořádku nebo baterie dodělává?
Budu velice rád za jakoukoliv funkčí radu a předem děkuji za váš čas.
Helísek Víťa
Buštěhrad

PS: auto je verze 120Ah, bez spalovacího motoru, r.v. 03-2018
Přílohy
IMG_3741.jpeg