Zdravím,
mám BMW i3s 2021, najeto 46 tis. km. Začala se mi sporadicky objevovat hláška Pohon - opatrně zastavte a odstavte vozidlo, není možná další jízda.
Objevovalo se to cca. každý 4. den ráno před jízdou. Auto stačilo vypnout zapnout a zase normálně jezdilo. Dal jsem ho do Inveltu v Plzni, diagnostika jim prý ukázala něco jako nouzové odpojení baterie, ale nic víc konkrétního.
V servisu nahráli nový SW, vyměnili palubní baterku na můj požadavek (asi zbytečně), bohužel auto stále vyhazuje tutéž chybu zhruba každý 4. den.
Servis poslal výstup z diagnostiky přímo do BMW, ať jim poradí. Dle BMW je další postup výměna řídící jednotky elektromotoru. ŘJ stojí lidových 92 tis. Kč + práce 25.
Bohužel zde není záruka, že výměnou ŘJ se auto opraví. Proto jsem se chtěl zeptat zde, zda někdo neřešil podobný problém..?
Auto mi vrátili s tím, že napíšou do BMW, zda nevymění ŘJ v rámci kulance. Zatím se čeká na odpověď.
Mezitím auto jezdilo bez problému celý týden, bohužel dnes auto vyhodilo chybu pohonu i za jízdy. Podařilo se mi auto odstavit na parkovišti, ale vypadá to, že budu muset zavolat odtah, protože i při popojíždění na parkovišti auto samo zastavilo a vyhodilo chybu.