dracekvo, Radovan, Lama. Děkuji za nápady.
V tuhle chvíli pracuji s myšlenkou, že se pokusím přes měření pomocí tchánových elektrikářských nástrojů zjistit možná "probíjení" (vadnou izolaci, vodu v konektorech nebo v součástkách a pokud se přes tohle nikam nedostanu, budu hledat jiná řešení. Ve hře je i zrušení auta, pokud by mne oprava měla opravdu vyjít na 100 tis. I oprava za 50 tis. je dost limitní, když vezmu v úvahu věk auta a jeho pravděpodobnou životnost bez dalších velkých investic.
Co se týče projevů, z počátku to bylo naprosto nahodile a při různých způsobech jízdy i ostatních podmínek. Ony ty kontrolky neskákaly obě najednou, aspoň v poslední fázi projevů závady (to svítil jen vikřičník a želva se rozsvítila jen v případě zmačknutí pedálu akcelerace). To, co blblo a je na všem nezávislé je bufík. Původní vykazoval chyby a něchtěl běžet. Vyměnil jsem ho za nový, který fungoval dvě spuštění a pak začal házet různé chyby. Jednou svíčka, podruhé palivo, potřetí motor ventilátoru. Tak jsem ho odpojil s tím, že třeba závadu způsobuje on nebo jeho vedení, ale nezpůsoboval.
Co s tím je teď, po týdnu v Citroenu nevím. Nejspíš v neděli dopoledne si auto dotáhnu zase domů a pak budu dumat. Mimochodem, i přes tuhle závadu a trvale svítící kontrolku samodiagnostiky autu fungují posilovače (řízení i brzd) i elektrické topení. Ale nejde nabíjet a nechce jezdit.