Částečně funkční dálkové řízení iMiev

Moderátor: Josef

Pavel K

Částečně funkční dálkové řízení iMiev

Příspěvekod Pavel K » ned 23. lis 2025 15:10:55

Zdravím, měl jsem na iMiev slabou 12V baterii, kterou se mi podařilo i párkrát vybít. Těsně před výměnou mi auto rozsvěcovalo kontrolku chyby motoru, především, když se otevřely dveře. Jízda na D spadla po pár set metrech do želvy (na B se to nestalo nikdy), nešlo dálkovým ovládáním nastavovat nabíjení, topení ani klimatizaci. Po výměně 12V baterie mi už jde na vícerý pokud nastavit odložení nabíjení, nelze ale nastavit čas po kterém se má nabíjení ukončit, nelze spustit topení (což mě teď trápí nejvíce), zkoušel jsem jízdu na D a stále padá do želvy.
Nevíte někdo, jak odstranit dané problémy? Šlo by jen vymazat případné chyby přes OBD, které nemám, proto spekuluji?
Děkuji, s pozdravem,

Pavel
Lama

Re: Částečně funkční dálkové řízení iMiev

Příspěvekod Lama » pon 24. lis 2025 8:38:57

Měl jsme MiEVa dva roky a dálkové ovládání používal velmi často a převážně na zapnutí topení a fungovalo bez problému i při nabíjení na DC.
Co baterka v dálkovém ovladači - tu jste už někdy měnil? Mohou být také špatné kontakty tlačítek...
Nelíbí se mi ale to padání auta do želvy - to bych měl obavu o trakční baterii (špatný článek nebo jen hodně rozházené články) - to by chtělo co nejdříve zjistit přes OBDII...
Jak nabíjíte (DC, AC), jaký máte dojezd, kolik najeto, jak starý je MiEV?
Je možné, že bude problém s trakční baterií a BMS neumožní zapnout topení, které by jelo pouze z baterie.
KONA_CZ Premium 2020/07/17 (111+ t.km za 13,3 kWh/100km dle PP) - servisuji v Hyundai Louda Auto Strakonice 8-)
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)
Pavel K

Příspěvekod Pavel K » pon 24. lis 2025 15:15:07

Děkuji za reakci.
Baterii v ovladači jsem měnil. Tam problém nevidím, jelikož ten funguje, pomocí tlačítek se přepínám, mohu nastavovat hodnoty, ale zpět dostanu error. Když to takto zkusím tak 4x, 5x na odložení nabíjení, tak se auto nakonec chytne a nastaví. Pokud takto víckrát udělám u topení, taky na několikátý pokus nehodí chybu, topení se na vteřinu zapne a pak vypne (když to zkouším z auta). Topení a klimatizaci přímo v autě zapnu, ale jde mi o nahřátí před jízdou.
Do želvy auto skáče jen na D. Na B problém není ani když jedu na plno či silně rekuperuji. Dojezd odpovídá postupné degradaci - 90 kkm, v lednu bude mít auto 10 let (dojezd cca 95 km, koupeno před 6,5 lety, snížil se asi o 10 km). Nabíjím převážně AC, asi tak jednou za měsíc na 100 % (chování stejné i po plném nabití), na DC naposledy v září.
Problém nastával postupně se slábnoucí 12V baterií. Nejprve při nastartovaném autě po otevření dveří se zobrazila ikonka chyby motoru, pak začal blikat ukazatel zařazeného stupně. A před výměnou začalo padat ovládání na výše popsané chybě. Želvy na D si všiml až kamarád v létě, já jezdím výhradně na B.
Děkuji,

Pavel
Lama

Příspěvekod Lama » pon 24. lis 2025 16:14:41

Je to zajímavé, jak se to chová. Stejně bych ale nechal změřit trakční baterii, případně udělat celou diagnostiku vozu.
Originál MíEV měl D, B a C. Při C padá také želva?

(AI) Omezení počtu použití: Po dvou po sobě jdoucích dálkových operacích klimatizace/topení musíte vozidlo ručně nastartovat a ujet krátkou vzdálenost (více než 8 km/h), aby se čítač resetoval.
KONA_CZ Premium 2020/07/17 (111+ t.km za 13,3 kWh/100km dle PP) - servisuji v Hyundai Louda Auto Strakonice 8-)
IONIQ Ultimate 2018 (41 t.km s průměrem 12,0 kWh/100km dle PP)
MiEV 2014 (20 t.km)
Pavel K

Příspěvekod Pavel K » stř 03. pro 2025 10:03:51

Děkuji za reakci.
C mi k mému překvapení nelze zařadit, volič jízdních režimů nelze nenásilně dát do nejvzdálenější polohy, zůstane tak 1 cm od místa, který dovolí kryt. Možná to má co do činění s tím, že už cca 2 roky mi občas auto při zařazení B hlásí na palubce D, takže musím volič dát trochu do polohy C.
Neměl by, prosím, někdo možnost půjčit či prověřit pomocí OBDII? Bydlím jižně od Třebíče, takže tento okres, pak od Jihlavy po Brno?
Ještě nepopsaný detail, Po začátku nabíjení se rozsvítí kontrolka chyby motoru, možná to je ten důvod, proč nelze ovládat funkce vypnutí nabíjení, topení a klimatizace přes ovladač.
Hezký den,

Pavel