Poté co jsem vyměnil dva zjevně prasklé kondenzárory uvedené na fotce výše jsem bohužel nabíjet nezačal. Musel jsem pátrat dál co je v háji. Přečetl jsem spoustu článku na fóru https://myimiev.com/forum/viewtopic.php?t=4079, kde je problém s nabíjením dobře popsán a obsáhle probrán. Je to zřejmě dost častá závad.
Výtah toho nejdůležitějšího.
1. Výměna dvou špatných (prasklých) kondenzátoru
2. Vyměna 20 A pojistky (skleněný válec, který se nachází v druhém boxu) Nedoporučuji ničím jiným zaměňovat hrozí zahoření. Objednáno z Aliexpresu jinde není k sehnání cena cca 500 kč.
3. Proměřit relé (raději vyměnit), které je hned vedle kondezátorů. Měření tohoto relé se provádí u diody D301 přesto že relé bude cvakat není zde jistota že dobře spojuje. Proto vyměnit.
4. Proměřit odpory P10 4,7 Ω (je s pojistkou) a 7K 4,7 Ω (tady jsem měl přepálený drátek na vynutí)- Jinak už nejsou k sehnání musí se použít náhrada.
Měřící body jsou "N" (jsou to čtyři piny na bílém pásku na desce) a druhý měřící bod je označen " W n00" (je to spojka na desce pro napojení na bílí drátek na horní desku) mezi těmito body musíte musíte naměřit cca 9,4 Ω . Můžete do toho vyzkoušet spínat relé odpor by se měl měnit. Já tam měl nulu.
5. S největší pravděpodobností bude jeden z odporů přepálený.
Oprava probíhá odletováním spodní desky a potom je to už jen hračka všechno vyměnit.
Špatný odpor
Teď už jenom čekám až přijdou součástky z anglie a číny

Závěrem za veškeré problémy tohoto typu nejspíše stojí 12 V baterie, která není v dobré kondici a špatně provede sepnutí spotřebičů čehož je následek nakumulování elektřiny, která následně otevře kondenzátory a přepálí pojistku (ve stručnosti). Takže vyměňte svoji starou baterii než bude pozdě. Já ji tam měl čtyři roky.