koukám, že tady je to úplně mrtvý několik let, tak se mi to třeba podaří trochu oživit...
tento týden jsem vyzkoušel dojezd na plnou baterii modelu X (Raven) ... okruh začínal a končil ve Vystrkově u SCH ... jelo se za běžného provozu...teplota 14-18°, range mode byl vypnutý ... drtivá většina cesty byli okresky a průjezdy přes vesnice a města...profil trasy kopcovitý... celkové převýšení přes 3km ... výsledek => viz. foto
Tesla X LR - spotřeba
Moderátor: Josef
Re: Tesla X LR - spotřeba
Pěkný, tedy na jedno nabití 600 km?
Rozumím tomu správně že proběhla výměna TM3 za Tesla X?
Kia e-Niro 64 kWh.
Sono motors, SION refferal code - josef464477 - pro každého 1% slevy na auto.
Co ten CHILL?
Aby se sofer moc nerozpumprlikoval?

Josef píše:Pěkný, tedy na jedno nabití 600 km?
ne ne já neměl TM3... měl jsem i3 a ta zůstává pořád doma

BMW i3 60Ah, 45.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
E-Ryc píše:Co ten CHILL?Aby se sofer moc nerozpumprlikoval?
Chill jsem zapnul asi po dvou dnech a tak nějak tam zůstal...i tak má Xko pořád 200kW výkonu a velmi dostatečné zrychlení, spotřebu to nesnižuje při normální jízdě
BMW i3 60Ah, 45.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
nokia9500 píše:Josef píše:Pěkný, tedy na jedno nabití 600 km?
ne ne já neměl TM3... měl jsem i3 a ta zůstává pořád doma
Aha, tak já to z níže uvedeného příspěvku špatně pochopil, ona to byla jenom odpověd na citovaný příspěvek a nedočetl jsem to dál.
od nokia9500 čtv 14. kvě 2020 18:32:56
Zase na tvou obhajobu, Kaufland verejna a TM3 to fakt zavani kolenovrtem. Ja jsem od 6.1 co mam TM3 krome 1x CEZU a samozrejme SCH nebyl na jiny nabijecce a to najezdim 4-5 tis km za mesic.
Jinak musím pochválit aplikaci https://abetterrouteplanner.com/, hodně to vylepšili, i když já už prakticky jezdím jen kolem komína, tak pro řadu lidí má tohle plánování jistě půvab, pro majitele Tesly asi k ničemu, ten už nemusí s verzemi LR plánovat nic.
Kia e-Niro 64 kWh.
to v té citaci psal tuším Martin 
ten ABRP je na dálky i pro Tesly dobrý, koukal jsem tam jak se dá jet na Azurové pobřeží, na Makarskou na Nordkapp a pristi rok i do Moskvy

ten ABRP je na dálky i pro Tesly dobrý, koukal jsem tam jak se dá jet na Azurové pobřeží, na Makarskou na Nordkapp a pristi rok i do Moskvy

BMW i3 60Ah, 45.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Kdysi jsem taky jezdil dálky autem, spíš byl cíl cesta než to město, třeba Praha-Kiev apod. Do Moskvy ABRP pro Soul 27 kWh nenajde nic
ale do Splitu bych jel "pouhých" 16 hodin s nabíjením a nebo letadlem 1,5 hodiny
což by nevyšlo o moc dráže než Soulem.

Kia e-Niro 64 kWh.
v případě jedné osoby určitě ano, i když je potřeba počítat ještě cestu na letiště, odbavení, případné zpoždění, odbavení po příletu a cestu z letiště, pak to může být klidně hodin šest
pokud ale jedou dva dospělí a dvě malé děti a hromada krámů
tak to auto je furt praktičtější
jinak cesta je cíl znám moc dobře, léta zpátky s fosilem po Balkánu, pak i3 do Rumunska a s Teslou už mám taky plány
pokud ale jedou dva dospělí a dvě malé děti a hromada krámů

jinak cesta je cíl znám moc dobře, léta zpátky s fosilem po Balkánu, pak i3 do Rumunska a s Teslou už mám taky plány

BMW i3 60Ah, 45.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Tesla X LR, 19.000 e-km
Nojo možná někdy s vnoučaty vyrazíme autem, až budou, dnešní střední generace je úplně neschopná 

Kia e-Niro 64 kWh.