Madeira
Moderátor: Josef
Madeira
Nemáte někdo čerstvou zkušenost s nabíjením na Madeiře? Během dovolené si tam chceme půjčit auto, všichni co tam byli doporučují auto s automate. Já si říkám proč ne rovnou elektro? Půjčovny nabízí Fiat e500, podle mapy.cz jsou tam i celkem dostupné nabíječky, ale bojím se, aby nebyl problém se spuštěním nabíjení pro mě jako ne místního. A řešit nějaký čip se mi moc nechce…
Peugeot iON 2011 (8/19-10/23, najeto 38tis.)
Renault Zoe ZE40 2017 (od 10/23)
Re: Madeira
Hlavně něco malého a obratného, to se tam hodí. Nevím na jak dlouho tam jedete a kolik plánujete jezdit, ale je to malý ostrov a co si pamatuji, tak se spalovákem jsem tankoval jednou a pak při odevzdání jsem jen dotankoval do plné.
Tak jsem nakonec vyměkl a půjčil spalovak. Ale elektro by bylo mnohem lepší. Jak na rozjezdy do prudkých kopců, tak hlavně na dlouhý sjezdy, kdy i přes brzdění motorem dole pod kopcem smrdely brzdy…
Elektroaut člověk potkává celkem dost, jasně vede Zoe.
Hodně jsou rozšířené AC nabíjecí sloupky, aktivují se čipem nebo kartou. Nějaká jednoduchá aktivace přes telefon pro cizince není. V hotelu mi bylo řečeno, ze po kartě se mám kdyžtak ptát v pujcovne, která elektroauto nabízí.
Větší hotely mají často možnost nabijet v garáži, pak se aktivace řeší s hotelem.
Ale vzdálenosti jsou tam tak malé, ze za týdenní pobyt člověk moc nabijet nepotřebuje. My jsme spalili 40 l benzinu.
Elektroaut člověk potkává celkem dost, jasně vede Zoe.
Hodně jsou rozšířené AC nabíjecí sloupky, aktivují se čipem nebo kartou. Nějaká jednoduchá aktivace přes telefon pro cizince není. V hotelu mi bylo řečeno, ze po kartě se mám kdyžtak ptát v pujcovne, která elektroauto nabízí.
Větší hotely mají často možnost nabijet v garáži, pak se aktivace řeší s hotelem.
Ale vzdálenosti jsou tam tak malé, ze za týdenní pobyt člověk moc nabijet nepotřebuje. My jsme spalili 40 l benzinu.
Peugeot iON 2011 (8/19-10/23, najeto 38tis.)
Nojo, ale na druhou stranu budete vnoučatům vyprávět, že jste jezdil po Madeiře autem na benzín, načež se zeptají "a dědo, co je to benzín?" 

Audi Q4 Sportback e-tron 50
Pokud by tam byla infrastruktura, tak na ten malý ostrov je EV ideální, vzdálenosti jsou tam fakt malé a zvlášť pro půjčovny. Ale zase, záleží na ceně elektřiny. Já bych si EV na takové dovolené půjčil rád, aspoň bych pořádně vyzkoušel