[quote="Lama"]Jak je to u Kony s péčí o 12V baterii...
Jsou případy, často diskutované na zahraničních fórech, kdy se baterie i v krátce odstaveném autě (po dobu nákupu) vybije a auto je "mrtvé". Osobně jsem o 12V baterie ve všech svých vozech vždy pečoval. Přestože jsou již bezúdržbové, je třeba alespoň někdy dobíjet. Zvláště v zimě při krátkých jízdách a když auto déle stojí. A právě to v této Covid době, moje Kona teď dělá - stojí týden, někdy dva a pak jen krátká jízda pro nákup. V menu vozu mám aktivní "Ochranu pomocného akumulátoru+" (Aux. Battery Saver+) a několikrát jsem i viděl svítit velké (cca 1 cm) oranžové světlo vpředu ve znaku Hyundai, které signalizuje dobíjení 12V baterie.
Přesto mi to nedalo a změřil jsem napětí pomocného aumulátoru - bylo 11,7 V a později pak 11,4 V. Také jsem viděl v BlueLink oranžovou varovnou zprávu (v horším případě bývá červená). Baterii jsem dobil a připojil na ni udržovač baterie (asi 0,3A). Zjistil jsem ale, že udržovač těžko stíhá baterii dobíjet...
Zakoupil jsem "Bluetooth monitoring baterie BM2" a prezentuji zde svoje měření.
https://www.topbaterie.cz/bluetooth-mon ... m2-p17764/
Zdravím, poprosil bych o info, kde najdu v nastavení
"Ochranu pomocného akumulátoru+" (Aux. Battery Saver+)Prolezl jsem nastavení na středovém displaji i na displaji v kokpitu, ale nenašel jsem to.
Ještě bych se rád zeptal na Bluetooth monitor. Koupil jsem ho dneska taky. Měl jste to připojené dlouhodobě? Nebo jen na dobu měření? Mám obavu aby to nevybíjelo baterku.