tak dneska jsem se na to celou cestu soustředil, a při "plachtění to odhadem bere tak 2-5 kw, ponejvíc tak cca 4 kw - i jsem si virtuálně rozdělil ten sloupeček 0 - -20 na čtvrtiny, takhle nějak to sedí.
rekuperace lvl 1 je pak od 19 cca (těsně pod čarou těch -20) pak výš tj. asi plus dalších cca 5.
další stupně samozřejmě netuším, ale odhadem těch 30 by vycházelo mezi rekuperace 1 a 2.
jestli to Dčko ukazuje skoro těch 20, tak je to škoda. I s těma pádlama by to šlo vylepšit na úplnou nulu, jak říkáte, ten typ motoru by tomu svědčil, a myslím, že se to mimo jiné projevuje v těch 140 kmh, ta absence odbuzení, kdy tam ta leticí cihla má menší vliv než absence bludných proudů.
s tím poměrem cena dojezd naprosto souhlasím.
Elroq přes stejnej vnější rozměr má menší kufr, tohle je konkurence spíš pro enyaq, ten kufr je fakt hodně prostornej a kupodivu i super praktickej.
Scenic má větší dojezd a ten kufr atd., lepší kapličku, čímž trošku kompenzuje absenci HUD.
jo, a teď po tom tech updatu má navíc ještě V2L a pak nově aktivaci profilu řidiče automaticky podle xichtu, což je oboje super, a to bych třeba ocenil.
Elroq má lepší nabíjení, lepší apku (hele, to spekuluju, ale nevěřím, že by to mohla být větší bída něž tady), a víc možností výbavy, který scenic ani nemá (matrix světla a 4x4).
Takže, když se odhlédne od subjektiv (design, vnitřní vnější, logika ovládání, kterou každej preferuje nějakou), je to otázka priorit co kdo preferuje.
jinak zrovna bjorn s tím nic moc nepředvedl, měl navíc tu nejblbější konfiguraci, 20 a ještě ty pseudosportovní s horším Cx. ale třeba itsonlyelectric na 19 tkách měli spotřeby jako jezdím já, a teďko jakejsi Polák má super videa, kde je to naročený bez střihu, jen zrychleně, takže je to krásně transparentní co jak jede, a tam ty spotřeby po městě sou snad lepší, než co jsem schopnej sám

.
a co je pozitivné, řekl bych, že zatím, pří 54tis a rok a měsíc stáří, z pohledu nabíjení i z pohledu dojezdu nevidím žádnou degradaci.
Já bych aktuálně šel znovu do Scenica, respektive případně počkal na CLA kombi, který je ale o něco dražší, a musím si vyzkoušet, jeslti by mi stačil vnitřní prostor a kufr.
takže ideálně čekám na ten Embleme čistě elektrickej, případně novej scenic updatovanej, nebo grand scenic (a tiše doufám, že tu apku časem dotáhnou, páč to je fakt ostuda).