Příspěvekod TomTom » čtv 14. zář 2023 12:45:08
Můj postup byl - zavolal jsem, že mám zájem, zda mi můžou poslat kopii malého techničáku abych si mohl zařídit pojištění. Prodejce mi jej poslal spolu s dalšíma fotkama. Dle VIN jsem požádal o přípravu povinného a havarijního pojištění s tím, že jedu pro auto v daný den aby můj agent přes pojistky byl na drátě. Cesta do DE, brzy ráno abych byl u auta co nejdříve. Prohlídka - auto beru. Takže, probíhá dotaz zda mi sami zařídí oranžové převozky nebo si je musím zařídit sám. Super prodejce - jo zařídíme. Takže podpis smlouvy, přes internet posílám SEPA platbu. Zde může být problém číslo jedna - SEPA z 90% případů co znám neproběhne ten samý den. Já u ČSOB opět volal své bankéřce, že chci "prioritní" platbu - nevím přesně jak se to jmenuje ale ona mi sama řekla, že něco někde musí aktivovat. Peníze poslány. Přišel na email potvrzení o odeslání peněz. Prodejce - opět vyzdvihnu velmi ochotný, objednal na základě tohoto potvrzení značky. Byl jsem domluvený, že když se něco zvrtne, tak mu ty prachy za ty značky dám cash. V době čekání na SEPA platbu, volám agentovi ať ten návrh na pojistku spustí. Do pár minut máte "zelenou" kartu v emailu. Pro jistotu ihned platím pojistku, i když na to je pár dní. Do 10min mám auto pojištěný pro celou EU včetně havarijky. Důvod? DE značka oranžová neplatí v ČR i když kolují info, že ano. Takhle RZ je platná ale pojistka se vztahuje pouze na DE - tedy takové auto nesplňuje v ČR zákonnou povinnost. Teď přijde čas, kdy prodejce pokud auto neznáte, Vám pomůže se s ním seznámit. V mém případě mi ukazoval, co vše lze dělat s Teslou. Nicméně ani po 6h nebyly peníze na účtě. Tedy objednal jsem si hotel za 80eur a šel se projít do města. Před zavíračkou mi volá prodejce, že peníze jsou na účtě, ale už se to nestihne dodělat. Bude mě čekat druhý den. Ráno přijdu a auto už má na sobě oranžové převozky. Ještě než dojde prodejce, jsem si koupil dálniční známku pro ČR na číslo převozek. Prodejce mi předal všechny papíry a převedl Teslu na můj účet. Poté jsme společně spárovali auto s mobilem. A hotovo. Odjížděl jsem s plně pojištěným autem domů, cestou nabíjení na SCH v poho (první dokonce zdarma). V ČR společně s COC a kupní smlouvou a malým DE TP od převozky jsem zajel na evidenční kontrolu - pouze evidenční, páč auto mělo 6m a 7tis km, pak dopravní úřad se žádostí o EL značku. Tím celý proces s nákupem v DE byl ukončen.
Hyundai Ioniq EV Ultimate 2019 Polar white
Tesla Model 3 SR+ 2021 55kWh LFP White
FVE hybrid 7,5kWp + 5,7kW baterie